Petak, 22 listopada, 2021

SDS: Direktorima škola naređeno da se učlane u SNSD

Nemojte propustiti

Predrag Damjanovic
Predrag Damjanovic

Banjalučka Gradska organizacija Srpske demokratske stranke (SDS) najoštrije osuđuje pritisak koji se, kako tvrde, vrši na direktore srednjih i osnovnih škola banjalučke regije.

Po saznanjima ove stranke, “direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović održao je ovih dana sastanak s Aktivom direktora osnovnih i srednjih škola banjalučke regije kojima je naložio da potpišu pristupnice SNSD i da u svojim kolektivima učlane nove aktiviste“.

Spomenuti sastanak održan je, kako se pozvao Damjanović, “po direktivi predsjednika Gradskog odbora SNSD Banja Luka Igora Radojičića“, tvrdi SDS.

-Umjesto da rade na unapređenju kvaliteta nastave, direktorima škola je naređeno da moraju uzeti članske karte SNSD-a i dovesti dovoljan broj članova, jer u protivom neće ostati na direktorskim pozicijama. Ovim je Damjanović ugrozio autonomiju obrazovnog procesa i zloupotrebio funkciju koju obavlja. Sve ovo ukazuje da SNSD ne bira sredstva kako bi popravio rejting koji je ozbiljno narušen i u Banja Luci – tvrdi SDS.

Apeluju na prosvjetne radnike da “ne nasjedaju na ovakve i slične podvale SNSD-a i da se sjete obećanja koje im ova vlast nije ispunila, a tiče se povećanja plaća i uslova rada“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo