Srijeda, 27 svibnja, 2020

Sebija Izetbegović imala saobraćajnu nesreću? Zašto je MUP nije zabilježio?

Autor:Raport.ba

Nemojte propustiti

Narode, navali: Od večeras počinju s radom ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru i tržni centri; Šiša barovi još uvijek zatvoreni!

Naredbu o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije...

Isti kao oni koje je nabavila Srebrena malina? Pogledajte kakvi su respiratori iz Emirata stigli u Sarajevo!

- Kao pomoć iz UAE u BiH je stiglo 40 respiratora, 100.000 testova na COVID-19, 5.000 kompleta za zaštitu,...

Šta dalje? Ko će platiti PDV? U Sarajevo konačno stiglo preostalih 20 respiratora koje je uvezla “Srebrena malina”

Neizvjesno je hoće li FUZC, koji je, također, pod istragom, preuzeti i kada preostale respiratore, za koje je utvrđeno...

Apel iz novog žarišta koronavirusa u BiH: Raste broj zaraženih, nedostaje testova i zaštitne opreme!

Direktor Opće bolnice Tešanj Hasan Škiljo ističe da su danas počeli testiranja i u vlastitoj PCR laboratoriji, za koju...

Isti dan na ruke ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismira Juske stiže pismo sa nekoliko zanimljivih detalja ali i optužujućih pitanja.

Početkom mjeseca, tačnije 6. maja u Sarajevu desila se saobraćajna nesreća sa materijalnom štetom i bez povrijeđenih. Udes se desio u ulici Armije BiH i Slatina, u Općini Centar. Dva su automobila koja su učestvovala – Mercedes GLC 2019 300 D 4 matic, crne boje i Toyota Rav sive boje.

Isti dan na ruke ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismira Juske stiže pismo sa nekoliko zanimljivih detalja ali i optužujućih pitanja. Pisali su ga policijski službenici, kako je navedeno “u ime građana”, a pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani ministre, javno kazujete da “nikome nećete gledati kroz prste, da je zakon isti za sve i nema privilegovanih i nema titula”, kažete držite se zakona, e onda ako je sve to tako, te kako kažete da vas niko “ne smije nazvati” jer bi tada upoznali “nekog drugog Ismira Jusku”, molimo vas i p(r)ozivamo, da u interesu javnosti kojoj služimo odgovorite samo na par pitanja koja se tiču sljedećeg:

1. Da li je MUP KS PU Centar obaviješten o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila dana 6.5 2020. godine, oko 9.10 sati na lokalitetu ulica Armije BiH i Slatina, Općina Centar Sarajevo u neposrednoj blizini “Golf terena”, te da li su na lice mjesta izašle dvije policijske patrole?

2. Da li je, i ako nije, zbog čega nije od policije izvršen uviđaj konkretne saobraćajne nezgode i uzete izjave od učesnika?

3. Da li je konkretan događaj evidentiran u biltenu dnevnih događaja MUP-a KS i evidencije aktivnosti PU Centar? Ako nije, zbog čega nije?

4. Da li su na licu mjesta policijski službenici prema učesnicima saobraćajne nezgode propisno poduzeli službene radnje u pogledu prava i obaveza kada je u pitanju Zakona o osnovama sigurnosti saobraćajana na putevima u BiH te da li su policijskih službenici na licu mjersta konkretne saobraćajne nezgode u tadašnjim okolnistima gdje je bilo 7-8 lica (službena lica MUP-a KS, službena lica osiguravajućeg društva Triglav d.d. Sarajevo, te učesnici saobraćajne nezgode i pozvani prijatelji učesnice nezgode) koristili zaštitne maske, odnosno zašto nije sankcionisana “učesnica bez zaštitne maske”, koja je jedina na licu mjesta bila bez maske (čak je nije nosila ni dekorativno na vratu), a faktički je “rukovodila” uviđajem i jedina prezentirala kompletnu situaciju.

5. Pod kojim okolnostima i na osnovu kojih argumenata je jedan od učesnika, tj. vozač Toyote RAV sive boje odmah priznao krivicu što mu je na očigled svih sugerirano i kako je moguće da “učesnica” saobraćajne nezgode koja je upravljala PMV Mercedes GLC 2019 300D 4 matic crne boje svima javno kaže “Ja ovdje ne mogu biti kriva”

6. Zašto se događaj krije od javnosti, ko je učesnica saobraćajne nezgode i zašto naše kolege moraju da ćute?

U ime građana,

Policijski službenici MUP-a KS.

Sve na sebe preuzeo Bakirov tjelohranitelj?

Učesnica o kojoj se piše, kako je potvrđeno za raport.ba, je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, koja je upravljala Mercedesom.

Prema nezvaničnim informacijama i tvrdnjama izvora, na lice mjesta stigao je i šef obezbjeđenja njenog supruga i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Navodno je tjelohranitelj i preuzeo na sebe odgovornost za saobraćajnu nesreću.

Šta kaže ministar

“Dobio sam jedan upit po tom pitanju i odmah sam kontaktirao komesara da mi da odgovor. U našem protokolu rada, nije uobičajeno da se ministar zove kada se desi saobraćajna nesreća u kojoj je nastala manja materijalna šteta, samo kada se posljedice veće. Kada je u pitanju navedena saobraćajna nesreća, sve uredno evidentirano, učesnici nezgode popunili evropski obrazac. Nikakvo zataškavanje nije bilo. Sačinjen izvještaj, protokolisan u PU Centar, određen broj. Sve urađeno u skladu sa standardnim procedurama u ovakvim situacijama. Sve navedeno može se provjeriti i sa Upravom policije. Sumirano, sve urađeno u skladu sa procedurama koje se svakodnevno rade u ovakvim situacijama”, rekao je Jusko za raport.ba.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Narode, navali: Od večeras počinju s radom ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru i tržni centri; Šiša barovi još uvijek zatvoreni!

Naredbu o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije...

Njemačke željeznice traže mašinovođe iz ovih krajeva: Evo ko se može...

Manjak stručnih kadrova u saobraćajnom sektoru jedan je od najizraženijih, a njemački poslodavci posebno ciljaju na zemlje južne i istočne Evrope. Korisnici društvenih mreža iz...

Isti kao oni koje je nabavila Srebrena malina? Pogledajte kakvi su...

- Kao pomoć iz UAE u BiH je stiglo 40 respiratora, 100.000 testova na COVID-19, 5.000 kompleta za zaštitu, 150.000 rukavica, 150.000 maski N95,...

Oženio Eminu koja bi mu mogla biti unuka, mlađa je od...

Vrhovni poglavar Islamske vjerske zajednice (IVZ) Sjeverne Makedonije Sulejman Rexhepi (Sulejman Redžepi ) smjenjen je danas jednoglasno na izvanrednoj sjednici Rijaseta, a na njegovu...

Otvaranje granica: Šta je s građanima koji su bili prinuđeni odreći...

Ove stvari otežavaju velikom broju ljudi dolazak u svoju domovinu, zbog trenutne situacije i stanja sa granicama u ovom vremenu. Otvaranje granice BiH trebalo bi...

Možda vas zanima i ovo