Utorak, 21 rujna, 2021

Sebija Izetbegović imenovana za direktoricu opće bolnice “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”

Nemojte propustiti

Upravni odbor “Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu večeras je na sjednici, nakon cjelokupne procedure, jednoglasno donio odluku da se za direktora te medicinske ustanove na mandatni period od četiri godine imenuje prof.dr. Sebija Izetbegović – potvrdio je FENI predsjednik UO Halid Ganija.
sebija
On kaže da je to konačna odluka UO, „a svi kandidati, u skladu s važećim propisima imaju pravo da traže zaštitu svojih prava i u procesnom i u materijalnom smislu ako smatraju da je potrebno“.

Za mjesto direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” bila su četiri kandidata i to predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva u FBiH Abud Sarić, direktorica Discipline za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a Sebija Izetbegović, dosadašnji direktor Opće bolnice Bakir Nakaš i specijalista internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici Dragan Stevanović.

(Fena/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo