Subota, 26 studenoga, 2022

Sebija Izetbegović na čelu Opće bolnice u Sarajevu

Nemojte propustiti

Izetbegović je izabrana između četiri kandidata koja su se prijavila za poziciju direktora Opće bolnice

Foto: Klix (Arhiv)
Foto: Klix (Arhiv)

Na preporuku Komisije za izbor direktora Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš, Upravni odbor ove ustanove proslijedio je ministru zdravstva Kantona Sarajevo, Eldanu Lokmiću, prijedlog da se Sebija Izetbegović postavi na čelo Opće bolnice.

Prema nezvaničnim informacijama, na večerašnjoj sjednici Upravnog odbora razmtarana je preporuka komisije i proslijeđena resornom ministru Lokmiću na potvrđivanje. Ukoliko Lokmić prihvati prijedlog, on će biti vraćen Upravnom odboru koji bi trebao Izetbegović imenovati direktoricom Opće bolnice.

Sjednica na kojoj bi Upravni odbor trebao imenovati Izetbegović na mjesto direktorice zakazana je za prekosutra.

Izetbegović je izabrana između četiri kandidata koja su se prijavila za poziciju direktora Opće bolnice. Da podsjetimo, pored Izetbegović za direkotra su konkurisali i Bakir Nakaš, dugogodišnji direktor Opće bolnice, Abud Sarić, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FbiH i Dragan Stevanović, specijalista internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici.
(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo