Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Sebija Izetbegović potvrdila: U pripremi nova respiratorna jedinica za oboljele od Covida-19

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu odlučio je formirati respiratorni centar s 40 bolesničkih kreveta koji će biti smješten u zgradi stare Hirurgije.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u pripremi je otvaranje nove respiratorne jedinice za oboljele od koronavirusa (Covid-19), objavila je to na svom Facebook profilu prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

– Ekipa KCUS-a priprema novu respiratornu jedinicu za Covid-19 bolesnike – napisala je uz nekoliko fotografija i čestitajući građanima 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je otvaranje nove respiratorne jedinice najavila prije nekoliko dana kazavši da je, zbog porasta broja Covid-bolesnika smještenih u Izolatoriju na Podhrastovima, Krizni štab KCUS-a odlučio formirati respiratorni centar s 40 bolesničkih kreveta koji će biti smješten u zgradi stare Hirurgije.

Dodala je da će KCUS na taj način proširiti kapacitete za srednje teško bolesne u izolatoriju Podhrastovi, dok će izrazito teški bolesnici za koje je neophodna invazivna respiratorna potpora biti hospitalizirani u novom respiratornom centru u krugu KCUS-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo