Subota, 24 rujna, 2022

Sebija Izetbegović sa pratnjom stigla u zgradu Vlade Kantona Sarajevo

Nemojte propustiti

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić pozvao je na hitni sastanak danas u devet sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu-Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija Klinike za anesteziju i reanimaciju o uslovima rada i načinu tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, stigla je u zgradu Vlade Kantona Sarajevo na sastanak sa ministrom zdravstva Kantona Sarajevo Harisom Vranićem.

Sebija Izetbegović na sastanak je stigla sa pratnjom.

Podsjetimo, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić pozvao je na hitan sastanak danas u devet sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu-Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija Klinike za anesteziju i reanimaciju o uslovima rada i načinu tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

“Duboko sam zabrinut zbog medijskih napisa, ali i direktno dostavljenih informacija kojima svi svjedočimo posljednjih dana. Ohrabrujem sve zdravstvene radnike da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o postupanjima izvan standarda liječničke struke, nadležnim institucijama ili meni lično prijave takva saznanja. Istovremeno, garantujem da ću ja, kao i cijela Vlada Kantona Sarajevo, zaštititi u cijelosti pojedince koji podnesu prijavu od bilo kojeg oblika odmazde ili štetnih posljedica, a koje bi im takva svjedočenja mogla uzrokovati, uključujući pravo na rad u struci“, rekao je Vranić.

U odgovoru iz KCUS-a naveli su da je jučer zasjedao Krizni štab ove ustanove i da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora, nije umro.

“KCUS s kompletnim medicinskim osobljem već više od godinu dana vodi bespoštednu bitku sa pandemijom Covida-19 radi očuvanja zdravlja stanovništva Kantona Sarajevo, ali i cijele FBiH. Rezultat te borbe su hiljade spašenih života i oporavljenih građana. Želimo uvjeriti naše građane da ćemo dati sve od sebe kako bismo sačuvali njihove živote i zdravlje. Zaprepašteni smo silinom nepravednih i užasavajućih napada upućenih prema KCUS-u. Mi smo ljekari, nismo ubice. Ti koji nas brutalno vrijeđaju i pozivaju na linč, stavljajući nam metu na čelo, su ljudi čije smo živote spašavali, ali i članova njihovih porodica. Oni će se prepoznati. Neka ih bude stid ako znaju šta to znači. Poručujemo im da ćemo njihove prljave planove, uz svu nadljudsku borbu s Covidom-19, osujetiti podnošenjem krivičnih prijava i pozivanjem nadležnog tužilaštva da ih promptno procesuiraju”, naveli su iz KCUS-a.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo