Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Svjedok u predmetu”Respiratori”: Sebija Izetbegović saslušana u Tužilaštvu BiH

Nemojte propustiti

Direktorica KCUS-a je saslušana u svojstvu svjedoka u slučaju sporne kupovine 100 respiratora iz Kine koji su plaćeni 10,5 miliona KM.

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović prošle sedmice je saslušana u Tužilaštvu BiH u sklopu predmeta „Respiratori“, potvrdio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, javlja “Avaz”.

Izetbegović je saslušana u svojstvu svjedoka. Tužilaštvo je mjesecima radilo u istrazi sporne kupovine 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM.

Kako piše “Avaz”, istraga u ovom predmetu je pri kraju te se očekuje skoro podizanje optužnice.

Ispitane su na desetine svjedoka, a do sada status osumnjičenih dobili su federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik firme „Srebrena malina“ Fikret Hodžić te direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo