Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Sebija Izetbegović se oglasila nakon što je kažnjena zbog parkiranja na trotoaru u centru Sarajeva

Nemojte propustiti

– Platila sam kaznu, ali je ona ništa spram onoga koliko mi je bilo neprijatno – kazala je, između ostalog, Izetbegović

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović kažnjena je sa 40 konvertibilnih maraka nakon što je svoje vozilo nepropisno parkirala na trotoaru u Titovoj ulici u centru Sarajeva.

Supruga prvog čovjeka Stranke demokratske akcije u ponedjeljak je otišla u kupovinu, pa je svoj skupocjeni Mercedes, umjesto na propisni parking koji od Titove ulice nije udaljen više od stotinjak metara, odlučila zaustaviti i ugasiti na jednoj od najprometnijih šetnica u gradu.

Nedavno su mediji “pod lupu” stavili vaše nepropisno parkiranje u centru Sarajeva. Smatrate li da je taj događaj preuveličan ako smo svjedoci da i druge javne ličnosti čine slično, a prolaze neopaženo?

– Nažalost, da, stala sam na nepropisno mjesto. To ne smijem raditi ni ja, ni bilo ko drugi. Ne opravdava me ni činjenica da se radilo doslovno o tri minute, da sam imala upaljena sva četiri žmigavca i da je policajac rekao: „Nema problema ako nećete dugo“. Naročito ja ne smijem napraviti takvu grešku, jer ne želim biti uzor nekima u činjenju nečega što nije propisno. To što i masa drugih čine tako nešto, čak i mnogo gore od toga, pa ugrožavaju sigurnost drugih u saobraćaju, nimalo me ne opravdava.

Platila sam kaznu, ali je ona ništa spram onoga koliko mi je bilo neprijatno – izjavila je Sebija Izetbegović za Hayat.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo