Utorak, 17 svibnja, 2022

Šećerović: Organizacija u FK Sarajevo je na visokom nivou, moramo izboriti Evropu

Nemojte propustiti

Adnan Šećerović, igrač koji je početkom ovog mjeseca pojačao FK Sarajevo, u intervjuu za klupski YouTube kanal dotakao se prvih utisaka po dolasku u bordo klub.

– Prva sedmica priprema je iza nas, koji su tvoji utisci nakon prvih 7 dana provedenih u FK Sarajevo?

Prvih sedam dana priprema je iza nas i prvi utisci su odlični. Igrao sam već u nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini, ali vidi se da je FK Sarajevo na jednom većem nivou i organizacijski, ali i kada govorimo o treninzima.

– Imaš mnogo iskustva igrajući u Premijer ligi, odigrao si i tri utakmice na Koševu, kakav će sada biti osjećaj igrati na našem najvećem stadionu u dresu FK Sarajevo?

Da, istina je da imam mnogo iskustva igrajući u bh. Premijer ligi jer sam već igrao za nekoliko klubova. Četiri puta sam igrao i na Koševu, a sada ću napokon biti i na drugoj strani i braniti bordo boje na našem najvećem stadionu. Nadam se da će ti moji nastupi biti uspješni i da ću pomoći ekipi, te da ćemo svi zajedno slaviti nove uspjehe.

– Da li si se uklopio u prvi tim?

Lijepo sam se uklopio, srećom već sam poznavao neke saigrače i ranije sa terena, neke i privatno. Atmosfera je super, u ekipi vlada pozitiva i zahvaljujući tome i mi novi igrači osjećamo se dobrodošli i brzo smo se uklopili.

– Koji su dometi Sarajeva u ovoj sezoni i šta očekuješ od svojih partija?

Sarajevo je veliki klub i sigurno da su ciljevi uvijek najviši. Mislim da će ove godine biti teško boriti se za titulu, ali svakako moramo izboriti Evropu i dat ćemo sve od sebe da osvojimo Kup. Što se tiče mojih partija, došao sam tu da pomognem ekipi koliko mogu i da svi zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Medvedev ponovo prijeti svijetu: Čekaju vas izgladnjivanje, ratovi, epidemije

"Moguća je velika logistička kriza, uključujući kolaps stranih zračnih prijevoznika, kojima je zabranjeno letenje iznad ruskog teritorija", kazao je...

Možda vas zanima i ovo