Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Sedam neugodnih simptoma koji se povezuju s novim sojem koronavirusa

Autor:N1

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Zbog novog soja koronavirusa, Velika Britanija uvela je nove restrikcije kako bi se suzbilo širenje virusa, a neke europske zemlje zatvorile su granice s Velikom Britanijom.

Pojava novog soja koronavirusa u Engleskoj izazvala je zabrinutost, a znanstvenici i medicinski istraživači kontinuirano rade na utvrđivanju izvora nove varijante.

Nova varijanta koronavirusa pod nazivom “VUI 202012/01” uključuje genetsku mutaciju proteina “spike” koja bi mogla biti uzrok brzog širenja.

Uz tri najčešća simptoma covida-19 – vrućica, suhi kašalj i gubitak mirisa i okusa, identificirano je još sedam drugih simptoma koja se mogu povezati s novim sojem koronavirusa, a to su:

umor,
gubitak apetita,
glavobolja,
proljev,
mentalna zbunjenost,
bolovi u mišićima,
osip.

Prema istraživaču s King’s Collegea, “ako razvijete bilo kakve simptome koji bi mogli upućivati na kovid, i vi i članovi vašeg kućanstva bi se trebali izolirati i testirati čim prije”, prenosi Times of India.

Zbog novog soja koronavirusa, Velika Britanija uvela je nove restrikcije kako bi se suzbilo širenje virusa, a neke europske zemlje zatvorile su granice s Velikom Britanijom.

No, kako bi se sami zaštitili, potrebno je pridržavati dosad propisanih mjera kao što su nošenje maske, održavanje distance i redovito prati ruke.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo