Petak, 18 lipnja, 2021

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Srpskoj

Nemojte propustiti

Jedna osoba je iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banjaluke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

U Republici Srpskoj utvrđeno je još sedam slučajeva virusa korona čime se broj zaraženih popeo na 27, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Dodaje se da je ukupno 76 analiziranih osoba u posljednja dva dana, te da je pored sedam utv, dok se jedan nalaz ponavlja zbog kontrole kvaliteta.rđenih pozitivnih slučajeva, jedan nalaz ponovljen.

Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi.

Jedna osoba je iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banjaluke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja, sa blagim ili bez simptoma.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 4864 osobe koje su doputoval2 iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 216 osoba.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 16 osoba (sedam osoba pozitivnih na test virusa korona i devet osoba u izolaciji).

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj”, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je ukupno 34 slučaj zaraze u Bosni i Hercegovini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo