Subota, 27 studenoga, 2021

Sedam smrtnih slučajeva danas u BiH: Od koronavirusa umrla i žena iz Cazina

Nemojte propustiti

U izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću trenutno su hospitaliziriana četiri pacijenta.

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdili su osmi smrtni slučaj povezan sa oboljenjem COVID-19 u tom kantonu. Radi se o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Cazina sa hroničnim oboljenjima, koja je već određeno vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru. Time je broj umrlih danas u BiH povećan na sedam, od čega je šestero preminulo u RS.

Potvrđena su i tri nova pozitivna slučaja na koronavirus u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

– Jučer je u referentnu laboratoriju u Sarajevu poslano 175 uzoraka za testiranje na koronavirus i obaviješteni smo o tri pozitivna testa. Sve tri osobe su iz Bosanskog Petrovca – izjavila je ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

Iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo saopšteno je kako je do sada testirano 2.726 građana kantona.

– Ukupno je bilo 106 pozitivnih rezultata, a trenutno imamo 42 oboljele osobe. Uspješno je izliječeno 56 građana, dok, nažalost, sada imamo osam smrtnih slučajeva povezanih sa oboljenjem COVID-19. Aktivno je 10 klastera, među kojima je i novoregistrirani u Bosanskom Petrovcu, ističu i iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

U izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću trenutno su hospitaliziriana četiri pacijenta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo