Petak, 15 listopada, 2021

Sedam zemljotresa u Trebinju, gašenje požara otežava jak vjetar

Nemojte propustiti

U Trebinju je jučer i danas registrirano zasad sedam zemljotresa, slabijeg intenziteta. Posljednji zemljotres, jačine 3,3 stepena po Rihteru, zabilježen je danas u 14.05 sati s epicentrom na širem području Trebinja, podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS-a.

Zemljotres tog intenziteta ne može izazvati štete na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti.

Osim pomjeranja tla, u Trebinju se vatrogasci i danas bore s vatrenom stihijom.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jednice Trebinje Neđo Ćuk rekao je Feni da je još uvijek aktivan požar prema selu Gudelji.

Osim zbog nepristupačnog terena, gašenje je otežano i zbog jakog vjetra.

– Radi se o većem prostoru, što zahtijeva više posla. Trenuno je jak vjetar na terenu i gotovo je nemoguće gasiti vatru – ukazao je Ćuk.

Na tom području nisu ugroženi naseljeni objekti. Vatrogasci, kazao je Ćuk, pokušavaju za očuvaju od vatrene stihije i kuću koja je više od 30 godina napuštena.

Drugi krak požara, od Golog brda do sela Rapti, stavljen je pod kontrolu.

– Požar je ugašen, a Vatrogasne jedinice Trebinje, iz Lastve, Hidroelektrana na Trebišnjici, Civilne zaštite i Centra za gazdovanje kršom su na terenu i kontrolišu situaciju kako se vatra ne bi ponovo aktivirala – pojasnio je Ćuk.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo