Petak, 18 lipnja, 2021

Šef Formule 1 optužen za podmićivanje

Nemojte propustiti

Njemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv šefa Formule 1 Bernieja Ecclestona zbog navodnog podmićivanja jednog njemačkog bankara.

esslestonEcclestonu se stavlja na teret da je platio 44 miliona dolara bankaru Gerhardu Gribovskom iz “Bayern landesbanke” povodom prodaje vlasničkog udjela u Formuli 1.

Ecclestone je ranije izjavio da je Gribovskom dao novac da bi izbjegao poresku istragu u Velikoj Britaniji u vezi sa prodajom vlasničkih prava 2006. godine. On odbacuje navode da je ta isplata predstavljala mito.

Gribovski je ranije osuđen na kaznu od osam i po godina zatvora, koju služi u Munchenu.

“Upravo sam razgovarao sa svojim advokatima i oni su dobili optužnicu. U toku je prevođenje na engleski jezik”, rekao je Ecclestone veb izdanju lista “Financial Timesa”.

Na pitanje kako će odgovoriti na optužnicu, on je rekao da će to biti “zanimljiv slučaj” i da je “šteta što se sve ovako dogodilo”, te da će njegov odgovor biti “prikladan”.

“Ako neko želi da vas tuži, on to može da uradi, a vi morate da se branite”, rekao je vlasnik Formule 1.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo