Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Šef ruskog parlamenta: Zelenskij više nije u Ukrajini

Autor:Index.hr

Nemojte propustiti

Predsjednik ruskog parlamenta Dume Vjačeslav Volodi rekao je da se ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij nalazi u Poljskoj.

“Zelenskij je napustio Ukrajinu. Zastupnici Vrhovne Rade (ukrajinski parlament, op.a.) rekli su da ne mogu doći do njega u Lavovu. Sada je u Poljskoj”, napisao je u svom Telegramu, prenosi RT, čiji su kanali u Europskoj uniji zabranjeni zbog ruske propagande.

Upravo se čita:  Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

Zelenskij se jutros Ukrajincima obratio videoporukom.

Zelenskij je u novom obraćanju rekao kako je iza Ukrajine noć koja je mogla zaustaviti tijek povijesti Ukrajine i Europe te da je ruski napad na nuklearku mogao izazvati uništenje koje se može usporediti sa šest Černobila. Napad na nuklearku nazvao je dosad neviđenim činom terora i kazao je kako su ruski tenkisti dobro znali što gađaju.

Upravo se čita:  Stigao rat i u Moskvu: Na meti dronova elitno naselje političara i oligarha

Rekao je i da je jedini način da se jamči da Rusija neće bombardirati nuklearnu infrastrukturu uspostaviti zonu zabrane letova iznad Ukrajine.

Zapadni čelnici oklijevaju to napraviti, a Boris Johnson upozorio je da bi to značilo pristanak na to da zapadne sile ruše ruske zrakoplove.

Posebno obraćanje Rusima

Zelenskij je također u novom videu apelirao na Ruse da nastave prosvjedovati protiv invazije koja je ušla u drugi tjedan.

Upravo se čita:  Trenutna situacija u Njemačkoj: "Za pristojan život nisu nam dovoljna ni dva posla"

“Ruski narode, želim vam se obratiti, kako je to moguće? Uostalom, zajedno smo se borili 1986. protiv černobilske katastrofe”, rekao je.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo