Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Šef ruskog parlamenta: Zelenskij više nije u Ukrajini

Autor:Index.hr

Nemojte propustiti

Predsjednik ruskog parlamenta Dume Vjačeslav Volodi rekao je da se ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij nalazi u Poljskoj.

“Zelenskij je napustio Ukrajinu. Zastupnici Vrhovne Rade (ukrajinski parlament, op.a.) rekli su da ne mogu doći do njega u Lavovu. Sada je u Poljskoj”, napisao je u svom Telegramu, prenosi RT, čiji su kanali u Europskoj uniji zabranjeni zbog ruske propagande.

Zelenskij se jutros Ukrajincima obratio videoporukom.

Zelenskij je u novom obraćanju rekao kako je iza Ukrajine noć koja je mogla zaustaviti tijek povijesti Ukrajine i Europe te da je ruski napad na nuklearku mogao izazvati uništenje koje se može usporediti sa šest Černobila. Napad na nuklearku nazvao je dosad neviđenim činom terora i kazao je kako su ruski tenkisti dobro znali što gađaju.

Rekao je i da je jedini način da se jamči da Rusija neće bombardirati nuklearnu infrastrukturu uspostaviti zonu zabrane letova iznad Ukrajine.

Zapadni čelnici oklijevaju to napraviti, a Boris Johnson upozorio je da bi to značilo pristanak na to da zapadne sile ruše ruske zrakoplove.

Posebno obraćanje Rusima

Zelenskij je također u novom videu apelirao na Ruse da nastave prosvjedovati protiv invazije koja je ušla u drugi tjedan.

“Ruski narode, želim vam se obratiti, kako je to moguće? Uostalom, zajedno smo se borili 1986. protiv černobilske katastrofe”, rekao je.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik zatražio ostavku Šefika Džaferovića

"Ako to ne uradi do iduće sjednice, tražiću njegovu smjenu”, rekao je Dodik dodajući da je u BiH "krah...

Možda vas zanima i ovo