Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Šef svakom zaposleniku ponudio 5.000 eura ako se vakciniše, evo koliko ih je prihvatilo

Nemojte propustiti

Cilj savezne vlade pod vodstvom Olafa Scholza da 80 posto stanovništva barem jednom cijepi protiv korone do kraja januara nije uspio,

Vakcinacija u Njemačkoj trenutačno stagnira. Dok se na kraju prošle godine dnevno vakcinisalo više od milion ljudi, nedavno je bilo tek oko 300.000.

U novembru prošle godine jedna firma iz Jene u njemačkoj Saveznoj zemlji Tirinška uzela je stvar u svoje ruke i svojim zaposlenicima ponudila bonus od 5.000 eura za samo jednu dozu vakcine. Kako su njemački mediji javili, riječ je o firmi Böttcher AG.

Upravo se čita:  Stigao rat i u Moskvu: Na meti dronova elitno naselje političara i oligarha

Šef firme Udo Böttcher u to je vrijeme rekao kako će njegova ponuda vrijediti do kraja januara. Razlog je bila slaba vakcinisanost u njegovoj firmi. Kako je rekao, svaki deseti radnik mu je bio zaražen, a vakcinisanost samo oko 60 posto. Ali, to se promijenilo jer je ponudu prihvatio velik broj njegovih zaposlenika pa ih je sad u firmi 90 posto cijepljenih.

Upravo se čita:  Žena obavila kupovinu u Njemačkoj pa iznenadila objavom: "Nevjerovatno, ovo je koštalo 29,38 eura"

– Ponudu je iskoristilo više od 500 zaposlenika. Firmu je to koštalo oko 2,5 miliona eura – otkrio je šef firme.

Na pitanje je li se to isplatilo firme , član uprave Danilo Frasiak odgovorio je potvrdno.

– Dok smo u studenom imali i do deset infekcija dnevno, u posljednjih šest tjedana registrirana je samo jedna infekcija – rekao je Frasiak.

Ponosan je kaže na zaposlenike.

– Naši su zaposlenici zaštićeni od posljedica korona infekcije, a to je jako dobro za nas kao firmu jer možemo raditi svoj posao s odličnim timom – napomenuo je Frasiak.

Upravo se čita:  Trenutna situacija u Njemačkoj: "Za pristojan život nisu nam dovoljna ni dva posla"

Iako provodi kampanju cijepljenja, njemačka savezna vlada ne nudi novac za vakcinisanje. Premda je barem 75,9 posto stanovništva sada primilo prvu dozu vakcine, kampanja usporava. Cilj savezne vlade pod vodstvom Olafa Scholza da 80 posto stanovništva barem jednom cijepi protiv korone do kraja siječnja nije uspio, prenosi Fenix magazin.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo