Srijeda, 21 travnja, 2021

Šefica Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla: Sve je više mlađih osoba u bolnici, veliki priliv novooboljelih

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Šefica Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla dr. Rahima Jahić bila je gošća na Hayatu. Ona je otkrila kakva je situacija sa koronavirusom u Tuzlanskom kantonu, ali i na Klinici za zarazne bolesti.

– Na klinici gdje radim imamo kapacitet od 100 kreveta. Trenutno je 40 hospitaliziranih bolesnika, a treba naglasiti da je u posljednjih nekoliko dana veliki priliv novooboljelih. U drugoj Covid bolnici u Klinici za plućne bolesti, prema jutrošnjem izvještaju imamo 66 Covid bolesnika i još 20 pacijenata u respiratornom centru. Znači negdje preko 120 ukupno hospitaliziranih Covid pacijenata – kazala nam je dr. Jahić.

Otkrila je da među hospitaliziranim ima i mlađih osoba.

– One su bez komordibiteta i kod kojih se, nažalost, brzo razvija klinička slika, odnosno do progresije i razvijanja teže kliničke forme. Dosad smo navikli da naši pacijenti da su najčešće obolijevali pacijenti stariji od 60 godina, sa hroničnim kardijalnim bolestima, bubrežnim bolestima itd… Međutim i danas imamo bolesnike mlađe dobi – pojašnjava doktorica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo