Subota, 27 veljače, 2021

Šefica Kriznog štaba KS dr. Aida Pilav otkrila kako se zarazila koronom: “Radi se o porodičnom kontaktu, mom bratu, ne živimo u istom domaćinstvu…”

Nemojte propustiti

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

S obzirom da je predsjednica Kriznog štaba Kantona Sarajevo, prof.dr. Aida Pilav potvrđeno pozitivna na virus korona od subote, 17. oktobra ove godine, njen službeni mail proslijeđen premijeru KS Mariju Nenadiću i članovima Kriznog štaba KS prenosimo u cjelosti, javljaju iz Službe za protokol i press KS.

“Koristim priliku da se obratim na ovaj način, Vama i kolegama, članovima i članicama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i obavijestim Vas da ću u narednom period biti odsutna sa posla, jer mi je PCR test urađen 17.10.2020. godine pokazao pozitivnost na virus korona.

Dakle, radi se o porodičnim kontaktu (moj brat) koji je na koronu pozitivan od 16.10.2020., sa kojim ne živim u istom domaćinstvu, a ja sam kontrolno išla na testiranje, kao jedan od potencijalnih kontakata. Potpuno sam bez simptoma, ali je pozitivnost utvrđena. Uvažavajući da sam asimptomatska, te uz moja stroga poštivanja epidemioloških mjera na preporučenim mjestima – nošenje maske, distance, kraća zadržavanja, neposjećivanje velikih skupova, mala je vjerovatnoća da sam mogla biti prijenosnik u prethodna dva dana, posebno, jer nemam do sada niti jedan razvijen simptom.

S tim u vezi, javila sam se jučer svom porodičnom doktoru i nadležnom epidemiologu, obavila potrebne razgovore sa kolegom infektologom, i vodim se u samoizolaciji.

U nadi da će sve proći bez posljedica na moje zdravlje i zdravlje mojih najbližih, obaveza mi je da Vas o istom obavijestim na ovaj način i sugerišem da, obzirom na značajnu lokalnu transmisiju COVID-19 u Kantonu Sarajevu, a po zakonskim odredbama, hitno ovlastite osobu koja će predsjedavati Kriznim štabom Kantonalnoga ministarstva zdravstva, tačnije voditi proces, kako sam ga i ja vodila, a da ne bi dolazilo do zastoja u radu ovog savjetodavnoga tijela.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Preminuo direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić

Kompanija Perutnina Ptuj BH obavijestila je javnost da je u 54. godini preminuo njihov direktor Mladen Andrić. Cijelu svoju karijeru...

Možda vas zanima i ovo