Subota, 16 listopada, 2021

Šefik Džaferović nakon sastanka sa Von der Leyen: Svjesna je političkih blokada u BiH, očekuje da se to riješi

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Džaferović ističe kako je predsjednica EK svjesna političkih blokada sa kojima se suočava naša zemlja, te da su njena očekivana da se takve stvari završe.

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, izjavio je nakon sastanka sa predsjednicom Europske komisije, Ursulom von der Leyen, kako je dašanji razgovor protekao u prijateljskom tonu.

Naglasio je da je riječ o sastanku podrške Bosni i Hercegovini na putu prema Europskoj uniji.

– Predsjednica Evropske komisije je prvi put u BiH. Znali smo da ona snažno podržava naš evropski put, a i svih država Zapadnog Balkana, rekao je Džaferović.

Ističe kako je predsjednica EK svjesna političkih blokada sa kojima se suočava naša zemlja, te da su njena očekivana da se takve stvari završe.

Džaferović je naglasio da je Ursulu von der Leyen pitao kako stoje stvari sa inicijativom “Otvoreni Balkan”, koja je dogovorena u okviru Berlinskog procesa na samitu održanom u Bugarskoj.

Kako kaže, dobio je odgovor da će te stvari biti provjeren.

– Interesovalo me je kako tu stvari stoje i koje je njeno viđenje. Prije toga smo govorili o ‘Mini šengenu’, a zatim je EU došla sa tom idejom ‘Otvorenog Balkana’ koja ima iste principe kao i Šengen, međutim to neko blokira. Dobio sam odgovor da će te stvari biti provjerene detaljno i da će se vidjeti šta je s realizacijom, kazao je on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo