Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Džaferović nakon sjednice Predsjedništva BiH: Neka predstavnici srpskog naroda iz RS dobro paze šta rade

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je poziv predstavnicima RS-a da prestanu s opstrukcijama, te poručio da je BiH bila prije i da će biti i poslije Dejtona

Džaferović se obratio na konferenciji za novinare, nakon što je održana sjednica Predsjedništva BiH, a tom prilikom je pozvao predstavnike entiteta Republika Srpska u institucijama BiH da prestanu s opstrukcijama.

“BiH je bila prije i biće i poslije Dejtona. Na djelu je opstrukcija funkcionisanja institucija BiH, a to je ozbiljna povreda Dejtonskog sporazuma”, rekao je Džaferović.

Poručio je kako “politički predstavnici RS-a trebaju ozbiljno shvatiti posljedice srljanja u koje su krenuli”, dodavši kako se radi o pokušaju destabilizacje BiH i ugrožavanju mira.

“Koristim priliku da ih pozovem da to ne rade, jer to će u konačnici biti na štetu entiteta iz kojeg dolaze. BiH je postojala prije Dejtona, postojaće i poslije Dejtona, može nestati samo ono što je nastalo u Dejtonu, a to su entiteti. Pozivam ih da to ne čine, jer ne mogu opstruirati državu BiH. Ovo će se završiti tako što će BiH nastaviti svoje funkcioniranje. Ne može se uzimati ono što odgovara, a odbacivati što ne odgovara. Ovo je udar na ustavni poredak BiH! Ja mogu samo da pozovem predstavnike srpskog naroda iz RS, da dobro paze šta rade. Da dobro čuvaju Dejtonski mirovni sporazum, da poštuju sve tačke sporazuma jer Dejton nije jelovnik da odbacujete šta vam ne odgovara. On se primjenjuje u potpunosti ili nikako. Ako dođe do toga nikako onda sigurno neće trpjeti država BiH”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djevojčica (4) se iskrala iz kuće i otišla se igrati, njeno tijelo u autu pronašla majka…

Kao i svakog dana, pišu Novosti, djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je...

Možda vas zanima i ovo