Srijeda, 28 rujna, 2022

Selektorica BiH na meti optužbi: Jedino što sam naredila je da se poštuje zastava BiH

Nemojte propustiti

Nakon što su  optužbe isplivale u javnost, mnogi su zatražili njezinu ostavku, a sada se ona sama javila na Instagramu i demantirala optužbe.

Jasna Sliško košarkaška je selektorica ženske pionirske reprezentacije BiH, ali u medijski vrtlog  javnosti nije upala zbog uspjeha, nego zbog optužbi da je maltretirala igračice. Nakon svega izbio je skandal.

Klubovi Feniks i Mladi krajišnik optužili su je da je vršila mobing nad djevojčicama srpske nacionalnosti koje igraju za BiH. Navodno im je zaprijetila da će im odsjeći ruku ako podignu tri prsta, pišu srpski mediji. Osim toga, navodno im je uzimala mobitele te čitala poruke, kao i puštala film o genocidu u Srebrenici. Uz to, navodi se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Feniksa Darko Kosić, piše i da je jednu djevojčicu izbacila iz autobusa.

Jasna Sliško, Foto: Instagram

Nakon što su navedene optužbe isplivale u javnost, mnogi su zatražili njezinu ostavku, a sada se ona sama javila na Instagramu i demantirala optužbe.

– Jedino što sam naredila jest da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas nitko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! I kada je zastava moje zemlje u zraku, tri prsta ne možete dizati, bar ne u kući gdje sam ja odgovorna – napisala je ona.

Jasna Sliško, Foto: Instagram

Ranije je u razgovoru za Glas Srpske demantirala da je djevojčice tjerala da gledaju film o Srebrenici.

– Palac, kažiprst i srednji prst zajedno neće se dizati dok sam ja u reprezentaciji. Ne znam što je međunarodni znak. Poštujem pravila FIBA. Za svoje odluke imam podršku ljudi koji su me ovdje postavili, a ne znam zašto dijete od 13 godina ne bi poštovalo. Apsolutna laž je da je djeci zabranjeno da se prekrste po ulasku na teren ili u sličnim situacijama, a film o Srebrenici, koju uopće ne spominjem, ježim se na sam spomen, nikad nije puštam. Djeca u reprezentaciji će raditi kako ja kažem, radi mira. Poštujem svaku vjeru, ali kod nas u selekciji nijedno dijete nije pokušalo da se prekrsti, bar ja to nisam vidjela – pravdala se Sliško.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo