Subota, 15 svibnja, 2021

Selimović: Situacija u Parlamentu je specifična i složena – budite svjesni mogućih posljedica

Nemojte propustiti

Oko 1.500 osoba se i dalje nalazi blokirano u Zgradi insitucija BiH i Zgradi prijateljstva BiH i Grčke, među kojima je 350 stranih držaljana, uključujući četiri osobe sa statusom visokih zvničnika UN-a.

selimovicKako javlja BHT u vanrednim vijestima, još nema pouzdane procjene razvoja situacije i pravca u kojem bi mogli eskalirati protesti građana.

Posljednje informacije iz Parlamenta govore da je u 23.30 sati počeo sastanak kojem prisustvuju predstavnici svih institucija smještenih u Zgradi institucija BiH. Sastankom rukovodi Kolegij Predstavničkog doma.

U izjavi za BHT, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović je rekao da je situacija “specifična i složena”.

Ambasade reagiraju zbog zatočenih stranih državljanja.

– Razumijevajući građane koji su okupljeni zbog problema koji su razlog njihovog okupljanja, ne isključuje se mogućnost da pojedinci pokušavaju manipulirati situacijom – kaže Selimović.

Apelirao je na sve koji mogu dati doprinos u ovom trenutku, da budu svjesni mogućih posljedica i da se pronađe rješenje koje neće proizvesti teže posljedice od onih koje su trenutno.

– U tom pravcu ide i moj apel prema građanima okupljenim ispred Zgrade institucija BiH – kazao je Selimović.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo