Subota, 15 svibnja, 2021

Semir Efendić bjesan na inspekciju: Zatvorili Centar Safet Zajko zbog boravka više od 20 osoba iako se prostire na 11 hektara

Nemojte propustiti

Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku, objavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

“Uposlenici J.P. Lokom koje upravlja i održava park nisu uspjeli objasniti inspektorima da je park javni otvoreni prostor od 11 hektara gdje ima sasvim dovoljno prostora za fizicku distancu i da je za stanovnike općine Novi Grad Centar Safet Zajko isto što i Vilsonovo šetalište za Novo Sarajevo ili Ferhadija za Stari Grad”, napisao je Efendić.

Dodao je da se izvinjava svim građanima koji su “zbog ovakvog ponašanja inspekcije doživjeli neugodnosti i morali napustiti prostor parka zbog nakaradnog tumačenja epidemioloških mjera.

“Ukoliko u narednom periodu inspekcija ne promijeni stav o ovom pitanju park će se u potpunosti otvoriti kao i svaki drugi javni prostor, pa neka inspekcija spriječi njegovu devastaciju, čisti smeće koje se tu nakupi i sprječi da park postane nelegalna deponija poput prostora sa druge strane rijeke Miljacke gdje se na prostoru nekadašnje firme Zora nekontrolisano odlaže smeće zato što Kantonalna inspekcija ne radi svoj posao”, napisao je Efendić.

Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti vise od 20 osoba u…

Posted by Semir Efendić on Sunday, 25 April 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo