Nedjelja, 11 travnja, 2021

Semir Osmanagić: Ko je upravu – Fondacija ili Raskrinkavanje?

Nemojte propustiti

Na adresu naše redakcije danas je stigao dopis iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, u kojem je dr. Semir Osmanagić reagirao na brojne medijske natpise u kojima je prethodnih dana kritizirana njegova Fondacija, ali i on, u jeku borbe protiv pandemije koronavirusa.

Bez ikakvih intervencija, u nastavku vam donosimo dio dopisa, a kompletno obraćanje Semira Osmanagića možete gledati u video-prilogu:

“Na web stranici raskrinkavanje.ba, autorica Tijana Cvjetičanin objavila je tekst ‘Hajdemo u planine, hajdemo u tunele’, Mediji i ministri u morbidnoj kampanji Semira Osmanagića (https://raskrinkavanje.ba/analiza/hajdemo-u-planine-hajdemo-u-tunele-mediji-i-ministri-u-morbidnoj-kampanji-semira-osmanagica).

Tekst je reakcija na intervju dr. Semira Osmanagića (FACE TV 13. marta 2020.) koji je imao ogroman odjek u javnosti s više od million ipo pregleda na youtube kanalu Face TV (https://www.youtube.com/watch?v=1x3M87I0b2E, a kojeg je novinarka (?) Cvjetičanin proglasila ‘lažnom viješću’, te na posjetu tri ministra Vlade ZDK lokacijama Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ u Visokom 14. marta 2020. (http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/15381-izjava-tri-ministra-do%C4%91ite-na-piramidu-tunele-i-park-ravne-2.html).

Pet dana nakon intervjua i četiri dana nakon posjete ministara, Federalni štab civilne zaštite na prvoj vanrednoj sjednici donosi naredbu o zabrani okupljanja. Shodno toj naredbi, Fondacija 18. marta 2020. u 6:00 sati zatvara sve svoje lokacije za posjete.

Potcjenjivački, neobjektivni, jednostrani i naredbodavni odnos redakcije www.raskrinkavanje.ba se nastavlja 1. aprila 2020. kada oni od Fondacije traže da se skine ili proglasi lažnom vijest iz Kine, koju je prenio web sajt Fondacije iz drugih medija (u nastavku).

Direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić se obratio direktno čitavoj redakciji postavljajući čitav niz pitanja i tražeći da se objavi demant na njihovoj stranici, budući su oni, kako tvrde, otvoreni za tu vrst odgovora. Nakon pet dana demant nije objavljen, a niti su važna pitanja odgovorena.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dragan Mioković raskovao Ljubišu Ćosića: “Šu*** iz ulice Draže Mihailovića i s Mladićevim posterom…”

Ne stišavaju se reakcije na zahtjev gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji je jučer tražio od Grada Sarajeva i...

Možda vas zanima i ovo