Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Šemsudin Mehmedović pušten na slobodu, tužilac nije imao dokaza za pritvor

Nemojte propustiti

Tokom konferencije za medije održanoj u prostorijama SIPA-e rečeno je da je Šemsudin Mehmedović, zamjenik šefa kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uhapšen zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad stanovništvom srpske nacionalnosti na području Tešnja u periodu od proljeća 1992. do jeseni 1993. godine.

Šemsudin Mehmedović
Šemsudin Mehmedović
Nakon hapšenja, Tužilaštvo BiH je saopštilo da ono nije izvršeno po njihovom nalogu, niti da je nadležni tužilac bio upoznat sa planiranjem ove aktivnosti.

Kako javlja FTV, Šemsudin Mehmedović je potom pušten na slobodu. Ovu informaciju je potvrdila i Senka Nožica, koja je angažirana kao Mehmedovićev pravni savjetnik.

”SIPA je dostavila materijale i gospodina Mehmedovića dovela pred državnog tužioca. Tužilac je od njega uzeo izjavu u vezi s istragom koju protiv njega vodi. Nakon toga državni tužilac je rekao: ”Slobodni ste, neću predlagati pritvor”. Ako postupak bude išao dalje Mehmedović će se braniti sa slobode i to je sve što zasad znamo”, rekla je Nožica, prenosi list Novo vrijeme

Naglasila je kako pritvor Mehmedoviću nije mogao biti određen jer nema dovoljno dokaza.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo