Petak, 27 siječnja, 2023

Senat UNSA još bez konačne odluke o slučaju Izetbegović: Traže izjašnjenje i nedostajuću dokumentaciju

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Nismo dobili, a to je bio jedan od dijelova zaključka, ni pisano izjašnjenje Sebije Izetbegović da se očita po pitanju problematike koja se tiče njene akademske karijere – kazao je Škrijelj

Senat Univerziteta u Sarajevu danas je razmatrao pristiglu dokumentaciju u vezi sa postdiplomskim studijem Sebije Izetbegović, a po ranijem zaključku Senata UNSA iz novembra 2022. godine. Nakon sjednice obratio se rektor UNSA Rifat Škrijelj.

“Ad hoc komisija Medicinskog fakulteta nije u cijelosti ispunila zaključak i nije dostavila uvjerenja o položenim ispitima i započetim godinama ili semestrima na postiplomskom studiju Sebije Izetbegović Medicinskog fakulteta u Zagrebu u svrhu nastavka školovanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Nije dostavila valjanu ispravu za postupak ekvivalencije položenih ispita Medicinskog fakulteta u Zagrebu, odnosno dostavljena su dva reciklažna papira na kojima su rukopisom upisane ocjene na engleskom jeziku prema kopiji indeksa iz Zagreba i devet naziva predmeta, gdje nismo dobili ni uvjerenje o položenim ispitima niti indeks prof. dr. Sebije Izetbegović sa postidiplomskog studija Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Nismo dobili, a to je bio jedan od dijelova zaključka, ni pisano izjašnjenje Sebije Izetbegović da se očita po pitanju problematike koja se tiče njene akademske karijere.

Nemamo diplomu o završenom postidplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, nemamo uvjerenje o položenim ispitima na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu” kazao je novinarima Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta.

Senat će formirati Komisiju koja će predložiti rektoru i Senatu UNSA dalje postupanje u ovom predmetu.

Umjesto Sebije Izetbegović danas je sjednici prisustvovala Enra Suljić.

Rektor je napomenuo da je u toku donošenje novog Statuta UNSA a prema novom Zakonu o visokom obrazovanju KS.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo