Subota, 16 listopada, 2021

Senijad Ibričić: BiH ima velike šanse za plasman u Brazil

Nemojte propustiti

Prelazak u Kasimpašu bio je pravi potez, poručio je reprezentativac BiH.

ibricic

Svako okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine igračima je poseban doživljaj, a ova odlična generacija ima velike šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, izjavio je bh. fudbalski reprezentativac Senijad Ibričić u intervjuu za agenciju Anadolija.

Ibričić je formalno igrač ruskog Lokomotiva iz Moskve, ali se nakon posudbe u turskom Gaziantepsporu, tokom zimskog prelaznog roka skrasio u istanbulskom klubu Kasimpaša. Ibričić je ekipu agencije Anadolija ugostio na jednom od treninga svog tima u Istanbulu ekipu i govorio o planovima za budućnost sa klubom čije boje trenutno brani, ali i nastupima za reprezentaciju i nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

„Reprezentacija BiH je nama nešto posebno. Svi igrači, kao i cijela država, nadamo se da ćemo uspjeti po prvi put plasirati se na neko veliko takmičenje. Imamo veliku šansu, ostalo je još pet utakmica do kraja i nadam se da ćemo izboriti odlazak u Brazil“, rekao je Ibričić.

Njegovi glavni ciljevi u ovoj godini su plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine i zadržavanje Kasimpaše na četvrtoj poziciji u turskoj Super Toto ligi, koja će njegov klub naredne sezone odvesti u Evropsku ligu.

„Nadam se da ću sa Kasimpašom uspjeti osvojiti to četvrto mjesto koje vodi u Evropa ligu, trenutno smo na toj poziciji i nadam se da ćemo izdržati u ovoj formi. Ja i svi ljudi u klubu bi bili presretni kad bi izborili Evropa ligu“, poručio je Senijad Ibričić.

-Prelazak u Kasimpašu bio pravi potez-

Prema riječima Ibričića, prelazak iz Gaziantepspora sa kojim je zimus raskinuo ugovor, u Kasimpašu bio je odličan potez, budući da se njegov sadašnji klub, šest kola prije kraja sezone nalazi na četvrtoj poziciji u društvu velikana poput Galatasaraya, Fenerbahcea, Trabzonspora i Besiktasa.

„Četrvto mjesto govori da je moj prelazak iz Gaziantepa bio odlična stvar jer je Kasimpaša dosta stabilniji klub u svkom smislu, borimo se za izlazak u Evropu i to za mene kao igrača puno znači“, rekao je.

Igrači sa prostora bivše Jugoslavije izuzetno su cijenjeni u Turskoj, smatra Ibričić, budući da veliki broj igrača sa tih prostora trenutno nosi dresove turskih klubova, a kako je rekao Senijad Ibričić, prethodnici koji su ranije nastupali u toj ligi napravili su odličan rezultat i otvorili vrata budućim generacijama da nastupaju za tamošnje klubove.

U turskoj ligi Ibričić ima priliku igrati protiv igrača poput Didiera Drogbe, Wesleya Sneijdera, Dirka Kuyta, Ebouea i brojnih drugih zvijezda, što je još jedan pokazatelj lige u kojoj se njegova Kasimpaša nalazi na četvrtoj poziciji.

„Turska liga napreduje iz godine u godinu, posebno je ova godina bila uspješna za njih jer su Galatasaray i Fenerbahce došli među prvih osam u Ligi šampiona i u Evropa ligi, a Fenerabahce je prošao u polufinale. Mislim da je to pokazatelj da je turska liga stvrano jaka. Samo u zadnjoj godini pojačanja koja su dovodili Fenerbahce i Galatasaray pokazuju da turski fudbal ide ka vrhu i stvarno mi je drago što sam dio ove lige, jer turska liga je za mene odlična, kvalitetna i mislim da će iz godine u godinu biti još kvalitetnija“, pojasnio je Ibričić.

Kamera agencije Anadolija zabilježila je i dio atmosfere sa treninga Kasimpaše, gdje su Ibričić i saigrači svoj posao radili sa velikim zadovoljstvom, a svaki potez jedni su druge nagrađivali aplauzima i bodrenjem.

Senijad Ibričić je novinarima Anadolije pokazao i da se vijesti ove agencije na bosanskom, srpskom i hrvatskom čitaju u njegovom klubu, izražavajući nadu da će većina vijesti i ubuduće biti o uspjehu bh. reprezentacije, ali kako je kroz smijeh rekao, i njegovog sadašnjeg kluba.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo