Petak, 21 siječnja, 2022

Senijad Ibričić pred ugovorom sa Gazijantepsporom?

Nemojte propustiti

Senijad Ibričić nosit će u naredne četiri godine dres turskog Gazijantepspora. Naš reprezentativac trebao bi se ovih dana priključiti pripremama ekipe, kada bi i stavio potpis na ugovor.

Foto: ArhivOvu informaciju jučer su objavili turski mediji bez imenovanja izvora, ali kako tvrdi Ibričićev menadžer Anđelko Jurkić, ugovor s desetoplasiranom ekipom turske lige u prošloj sezoni daleko je od potpisivanja.

Nije odlučeno

– Tačno je da je bilo pregovora s Gazijantepsporom, ali ništa još nije odlučeno. Nisu prošla ni dva dana od kada su turski mediji Ibričića selili u Bešiktaš, a sada je na red došao Gazijantep, a sutra će možda biti neki treći – kaže Jurkić.

Menadžer našeg reprezentativca kaže da Gazijantep nije jedina Senijadova opcija.

– Ima tu još klubova, iz Turske, Njemačke, Hrvatske… Ima svašta, ali je još rano govoriti o imenima – tvrdi Jurkić.

Dok Lokomotiv igra rusku ligu, Ibričić je u Hrvatskoj, gdje je ovih dana nastupao na malonogometnom turniru u dresu Torcide Trogir. U Splitu je gledao nastupe svog bivšeg kluba Hajduka, a ništa nije podsjećalo na to da ga s ruskim Lokomotivom veže ugovor do 2014. godine.

Povratak u Moskvu

Dolaskom Slavena Bilića na klupu Lokomotiva izgledalo je da će i Ibrine muke prestati te da će, pod palicom hrvatskog trenera, dobivati više šansi da igra. No, promijenilo se nije ništa, a ruski mediji izvijestili su ovih dana da je Lokomotiv spreman pustiti Ibričića da ide.

– Nije da ga se žele riješiti po svaku cijenu. Dobili smo određeni rok da pronađemo drugi angažman, koji bi, uz dozvolu Lokomotiva, bio realiziran, ali ako se ništa ne desi, Ibričić će se vratiti u Moskvu – govori Jurkić.

Došao za pet miliona, počeo samo 15 utakmica

Ibričić je za Lokomotiv potpisao u januaru prošle godine. Suma od pet miliona eura koju je Hajduk dobio na ime obeštećenja, nagovještavala je da će naš reprezentativac biti veliko pojačanje ruskom klubu, ali se Ibričić u narednih godinu i po nije naigrao.

Odigrao je 28 ligaških utakmica, od kojih je u 18 ušao s klupe te postigao četiri gola. U Kupu Rusije zabilježio je još dva ulaska, dok je u Evropskoj ligi upisao šest nastupa, od kojih pet u početnoj postavi.

 

(Bh-index/Dnevni avaz)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo