Subota, 27 studenoga, 2021

Senzacionalno otkriće: Picasso u Dubici!

Nemojte propustiti

Pablo Picasso
Pablo Picasso

Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici uskoro bi se mogla naći u žiži interesovanja svjetske javnosti zbog umjetničke slike koja se već godinama nalazi u njenom posjedu, a koju je, kako mnogi tvrde, svojeručno naslikao jedan od najslavnijih slikara svih vremena Pablo Picasso!

Odlično obaviješteni izvori Pressa RS otkrivaju da je do senzacionalnog otkrića prema kojem se do sada nepoznato djelo čuvenog španskog umjetnika čuva u skromnoj biblioteci jedne male opštine na krajnjem sjeverozapadu Republike Srpske došlo sasvim slučajno.

Naime, sagovornici ovog lista ističu da su zaposleni u dubičkoj biblioteci, pregledavajući zaostavštinu pokojnog narodnog heroja i visokog funkcionera Komunističke partije Jugoslavije Boška Šiljegovića, koju je pred smrt poklonio Narodnoj biblioteci u svom rodnom gradu, tek nedavno pronašli zapis koji svjedoči da je pomenutu sliku Šiljegoviću glavom i bradom darovao čuveni Picasso!

(Press)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo