Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Šepić: Mehmedićevo hapšenje traži hitnu reakciju i odgovore

Nemojte propustiti

“U najmanju ruku je čudno i sumnjivo sve ovo što se dešava s poslanikom Šemsudinom Mehmedovićem”.

senad-sepic-400x300Ovako je putem društvene mreže Facebook komentirao današnje Mehmedovićevo hapšenje zbog sumnje za ratni zločin njegov kolega iz poslaničkog kluba Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA Senad Šepić.

Šepić navodi da je indikativno “da se ovo dešava baš dan poslije usvajanja seta zakona u Parlamentu BiH, protiv kojih je ustao najveći dio javnosti u našoj zemlji, sudeći prema reakcijama nakon jučerašnjeg usvajanja i protiv kojih je istupala i SDA i poslanik Mehmedović, kao i njegovih medijskih istupa zadnjih dana, pa i u sedmičniku Slobodna Bosna”.

“Trebamo u potpunosti podržati rad institucija za provođenje zakona i otvoriti profesionalnu raspravu u Parlamentu o njihovim učincima i efikasnosti u pravcu njihovog jačanja i osposobljavanja, ali ovaj slučaj posebno, zbog svega gore navedenoga traži hitnu reakciju, odgovore i odgovornost svih, zbog povjerenja u pravnu državu i sigurnost ljudi”, smatra Šepić.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru predmeta kodnog naziva “Ozren”, danas su na području Sarajeva lišili slobode Šemsudina Mehmedovića “zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ratnog zločina”.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo