Subota, 27 studenoga, 2021

Šeranić otkrio: Ovo je jedan od glavnih razloga naglog porasta broja zaraženih u Republici Srpskoj

Nemojte propustiti

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić osvrnuo se i na nagli porast broja oboljelih u posljednjih nekoliko dana.

Republika Srpska danas bilježi 69 novih potvrđenih slučajeva COVID-19, čime je broj zaraženih osoba povećan na 969. Ovu informaciju potvrdio je ministar Šeranić.

“22 iz Banjaluke, 11 Teslića, 9 iz Dervente, osam iz Doboja, četiri iz Broda, po dvije osobe iz Prnjavora, Modriče, Gradiške i Čelinca, te po jedna osoba Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice, Zvornika, Vukosavlja, Petrova, Laktaša i Kneževa”, ističe Šeranić.

Osvrnuo se i na nagli porast broja oboljelih u posljednjih nekoliko dana.

Ilustracija

“Jedan od razloga je da smo kroz skrining domova za stara lica evidentirali broj osoblja koje je iz Dervente, a simptomatski u Domu za stara lica bilo prisutno, i na osnovu toga vjerovatno prenijelo zarazu na niz korisnika”, kazao je Šeranić.

Od 18 testiranih 12 korisnika ovog doma je pozitvno na koronavirus zajedno sa dva radnika koja su zaposlena u istom domu, dodao je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo