Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Šešelj se oglasio nakon ubistva srpskog političara na Kosovu – VIDEO

Nemojte propustiti

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je kako je ubijeđen da su strane službe umiješane u ubistvo Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, kao i da postoji ogućnost da je to učinila i neka albanska organizacija.

On je istaknuo kako je stravično ubistvo počinjeno u okviru nastojanja da se ukine Specijalni sud za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

“Nemoguće je da američke tajne službe nisu znale šta se sprema, jer je to profesionalno ubistvo. Za to je bila potrebna velika logistika. Ubica nije bježao u pravcu Srbije, već u unutrašnjost Kosova”, kazao je Šešelj tokom gostovanja na televiziji Pink.

Dodao je i kako je pažljivo izabran trenutak ubistva, te da se to desilo na početku kampanje za gradske izbore na kojima se mnogo toga prelama i da se tek očejkuje strano miješanje. Istaknuo je da je moguće i da je neka albanska organizacija, više ili manje bliska režimu u Prištini, ubila Ivanovića.

“Moguće je da Albanci stavljaju do znanja zapadu: ubili smo prozapadnog političara, nastavit ćemo da ubijamo jednog po jednog Srbina dok ne ukinete Specijalni sud za OVK”, rekao je Šešelj.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se u istragu uključi FBI, kako je najavio premijer Kosova Ramuš Haradinaj, Šešelj je rekao da to nije nemoguće, ali da bi bilo bolje da se napravi međunarodna komisija u kojoj bi bile i prijateljske zemlje.

“Pitanje je šta bi bio cilj FBI – da otkrije ili da dodatno zataška i usmjeri istragu u pogrešnom pravcu”, rekao je Šešelj.

Govoreći o posjeti predsjednika Aleksandra Vučića Kosovu, koja je najavljena za vikend, Šešelj je rekao da Vučić tamo nije siguran, da će ga Srbi svojim tijelima braniti u srpskim sredinama, ali da nije siguran kada bude išao u unutrašnjost Kosova.

On je ocijenio da to kako će proći posjeta zavisi isključivo od toga šta žele međunarodne službe.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo