Subota, 15 svibnja, 2021

Šest načina da zaustavite štucanje

Nemojte propustiti

Iako postoji bezbroj trikova i čini vam se da nijedan ne djeluje, pokušajte s jednim od ovih jednostavnih i brzih rješenja kako bi jednom napokon zaustavili to grozno štucanje.

stucanjeKašičica šećera – Grube mrvice šećera nadražiti će jednjak i natjerati mišiće u prsnom košu da ‘prorade’ i zaustave štucanje.

Nešto kiselo ili jako začinjeno – Hrana poput octa ili čilija nadražiti će osjetne stanice jezika i stimulisati rad njegovih mišića koji utiču i na mišić jednjaka i prsnog koša, te zaustaviti njegove podražaje koji uzrokuju štucanje.

Disanje u vrećicu – Prislonite vrećicu na usta i nekoliko puta u nju izdahnite i udahnite. Na taj način će se povećati nivo dioksida u krvi i stimulisati mišiće prsnog koša na pojačan rad kako bi nadoknadili kisik.

Srkanje – Iako iritantno, bezbolnije je od štucanja. Stoga, ako želite da prestane štucanje, srknite duboko nekoliko gutljaja vode jer ćete tako najbolje pojačati djelovanje mišića prsnog koša.

Kopar – Iako bizarno, žvakanje začina kopra djeluje na način da sjemenke stimuliraju živčane stanice i tako utiču na prestanak štucanja.

Med – Stavite kašiku meda na dno jezika. Kao i kopar, on će nadražiti mišiće jednjaka i prsnog koša i štucanje će u trenu prestati.

Čokoladni namaz – Osim što ćete uživati u okusu, čokoladni namaz će itekako zaposliti mišiće jezika i dišne putove zbog težine gutanja, što će uticati na prestanak štucanja.

(BLIN)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo