Nedjelja, 2 travnja, 2023

Šestero poginulih u eksploziji u slovenačkoj hemijskoj tvornici: Poznat i uzrok nesreće?

Autor:Hina

Nemojte propustiti

Očekuje se da će policija danas izaći s prvim rezultatima istrage o nesreći

Broj poginulih u nesreći koja se jučer ujutro dogodila u hemijskoj tvornici u slovenskom Kočevju povećao se na šest, nakon što je sinoć u ljubljanskom Kliničkom centru umro jedan od dvojice radnika koji su u eksploziji i požaru dobili teške opekline, potvrdio je direktor firme Melamin Srečko Štefanič.

Očekuje se da će policija danas izaći s prvim rezultatima istrage o nesreći, ali u poduzeću ocjenjuju da je do nje došlo ljudskom greškom.

Uzrok za tragični događaj najvjerovatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor, kazao je još jučer Štefanič, dodavši da je došlo do tragične zabune, odnosno zamjene dviju sirovina.

U nesreći su poginuli jedna osoba zaposlena u Melaminu, firmi koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u hemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji, te petero radnika jedne firme iz Ljubljane koji su u prostoru gdje je došlo do eksplozije trebali popraviti elektroinstalacije, prenosi Hina.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo