Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Sestra (6) svako jutro prodaje novine da pomogne bolesnom bratu

Nemojte propustiti

Liana Želobajeva, šestogodišnja djevojčica iz Rostova, svojevoljno svakoga dana odlazi na posao kako bi spasila teško bolesnog bracu i prikupila novac za lijekove i operaciju.

liana zelobajevaDvije godine stariji Aleks rođen je s hidrocefalusom, ali obitelj živi od socijalne pomoći i majka ne može sama podmiriti trošak liječenja.

– Tužna je to priča. Sirota samohrana majka se doista trudi koliko može oko troje djece. Uvijek je uz sina koji treba stalnu njegu. Naši socijalni radnici obitelj stalno posjećuju i djeca su uvijek čista i uredna. Aleks je naučio čitati i pisati, zna čak i recitirati, ali neprestano odlazi na liječenje i obitelji je potrebna velika materijalna pomoć, ispričala je novinarima portala LifeNews djelatnica socijalne službe Elena Bondar, i sama zadivljena malenom Lianom.

Djevojčica, naime, ustaje svakoga jutra i skuplja brošure, letke i novine, pa potom staje na križanje sve dok većinu toga ne proda.

– Svaki zarađeni novčić dajem majci. Naravno, željela bih da mogu nešto potrošiti na slatkiše, ali ne mogu – pojadala se brižna sestrica velikoga srca.

(Depo)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH: Došlo vrijeme za zatvaranje OHR-a

On je naveo da je “OHR postao kočnica na putu uzajamnog dogovaranja za BiH i da je visoki predstavnik...

Možda vas zanima i ovo