Subota, 4 prosinca, 2021

‘Šetač 2’: U opširnoj akciji u BiH uhapšeno više od 20 osoba zbog trgovine narkoticima

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa Federalnom upravom policije, rano jutros su u akciji kodnog naziva “Šetač 2” uhapsili više od 20 osoba uključenih u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su ta lica kontinuirano vršila krijumčarenja opojnih droga u proteklih šest mjeseci, sa područja Crne Gore u BiH i Hrvatsku.

Prema prikupljenim dokazima, na ovaj način prokrijumčareno je više od 100 kilograma skanka i veća količina cigareta.

Zajedničkim i dogovorenim aktivnostima policije i tužilaštava BiH i Hrvatske ove radnje su spriječene.

Istovremeno sa aktivnostima u BiH, policija Hrvatske provodi koordinisane aktivnosti na lociranju i lišenju slobode 10 osoba sa područja Hrvatske.

U zajedničkoj istrazi učestvuju policija i pravosudni organi Crne Gore, postupajući po zamolnici Tužilaštva BiH.

Tokom svih aktivnosti, pod kontrolu su jasno stavljeni svi osumnjičeni, a prvoosumnjičeni S. P. i još dva lica od ranije se nalaze u bjekstvu.

Prilikom pretresa, pronađena je određena količina droge, kao i dokazi za izvršenje krivičnog djela.

Sve osumnjičene ispitaće istražni tim Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH koji se nalazi na terenu, nakon čega će donijeti odluku protiv koliko uhapšenih osoba će uputiti prijedlog za određivanje mjera pritvora ili zabrane.

Ova akcija rezultat je međunarodne i regionalne saradnje Tužilaštva BiH i policijskih agencija sa pravosudnim i policijskim agencijama zemalja regiona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo