Subota, 22 siječnja, 2022

Severina plagirala “Ekstazu” Ane Nikolić!

Nemojte propustiti

Stručnu procjenu i konačnu riječ o tome da li su pjesme „Uzbuna“ Severine Vučković i „Ekstaza“ Ane Nikolić zapravo ista kompozicija dao je poznati muzičar i kompozitor Milić Vukašinović, koji je potvrdio da je zaista riječ o plagijatu, ali da nije problem kompozitor, već pjevačice koje nemaju sluha!

Severina_smedia_882481225U slučaju Ane Nikolić i Severine, ako je isti autor, on je dva puta unovčio istu pjesmu, i to tako što je u Severininoj verziji malo izmjenio strofu, dok je refren ostao skoro isti kao i u Aninoj verziji pjesme.

Nije tu problem autor, koji se kao i svaki današnji priučeni drži makijavelističkog principa „cilj ne bira sredstvo“, problem su pjevači i pjevačice, i to vrlo poznati, sa značajnim karijerama, kojima je bog dao glas i vrlo skučen opseg sluha, što jedino i može da objasni kako oni i one ne prepoznaju uopće nevjerovatnu sličnost melodije koju pjevaju sa već postojećom, koja je usput bila i veliki hit, izjavio je Milić, pogodivši ovom prilikom da su autori pjesama isti (Filip Miletić i Miloš Roganović).

Muzičar je Severininu „Uzbunu“ uporedio i sa pjesmom Nede Ukraden „Nije mi dobro“. Moguće je da pjevači to namjerno ne rade, da probaju da naprave veći hit od tog postojećeg sa identičnim refrenom, koji nije isti samo kod Ane Nikolić i Severine, već i kod Nede Ukraden u pjesmi „Nije mi dobro“ – mišljenja je Vukašinović, koji je objasnio i šta se po zakonu smatra plagijatom, a šta ne.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo