Srijeda, 6 prosinca, 2023

Sevilla se želi riješiti naših reprezentativaca: Spahić i Stevanović na transfer listi

Preporučeno

Španska Primera naredne sezone mogla bi biti jedina od rijetkih najjačih liga Evrope u kojoj neće biti igrača iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Čast našeg fudbala na Pirinejskom polutoku u prošloj sezoni branili su Emir Spahić, kapiten zmajeva, te Miroslav Stevanović, koji je u zimskom prelaznom roku u transferu vrijednom 1,5 miliona eura iz Vojvodine prešao u Andoluzijski tim.

No, Spahić je proteklu polusezonu kao posuđeni igrač nastupao za Anži, dok je Stevanović u proljetnom dijelu sezone upisao svega 105 minuta. Ovo je očito bila poruka našim internacionalcima da na njih nema mjesta na Ramon Sanchez Pizjuan.

Potvrdila je stigla uoči starta predstojeće sezone. Prema pisanju Marce, uglednog španskog sportskog dnevnika, Spahić i Stevanović, zajedno sa još šestoricom igrača Seville, nalaze se na transfer listi i da trener Unai Emery na njih dvojicu neće računati u novoj sezoni.

Španski klub se nadao da će Spahićev ugovor otkupiti Anži, ali superbogati Rusi nisu pristali na to, pa je naš kapiten od sredine ovog mjeseca, na papiru, ponovo igrač Seville, s kojom ga ugovor veže do ljeta naredne godine. Nedavno su španski mediji objavili informaciju da je Spahić na pragu potpisa za arapski Al-Hilal, ali očito da od toga neće biti ništa, a nije isključeno da našeg kapitena naredne sezone gledamo u dresu nekog turskog velikana.

S druge strane, u mnogo težoj situaciji je Stevanović na čije usluge ozbiljno računa selektor našeg tima Safet Sušić, te će što prije morati riješiti klupski status.

Osim našeg reprezentativnog dvojca na transfer listi Seville nalaze se još i: Varas, Botia, Maduro, Hervas, Manu i Baba.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo