Utorak, 18 siječnja, 2022

SFF: Večeras projekcija filma “Svi iz naše porodice”

Nemojte propustiti

Povodom večerašnje projekcije filma “Svi iz naše porodice” rumunskog reditelja Radu Judea danas je na Festivalskom trgu u Sarajevu održana konferencija za novinare.
 
Foto: ArhivPress konfenciji su prisustvovali glumci Serban Pavlu i Mihaela Sirbu, te menadžerica produkcije Loana Draghici.

Prema riječima glumaca, snimanje filma je trajalo dvadeset i četiri dana. Za njih je to bilo posebno iskustvo koje je iziskivalo velike napore i maksimalnu posvećenost. Odabir filma za ovogodišnji Takmičarski program – igrani film, smatraju oni, je veliko prizanje za njihov rad.

Film “Svi iz naše porodice” je univerzalna priča, koja bi mogla biti ispričana bilo gdje i bilo kada.
 
Pavlu i Sirbu su se osvrnuli i na probleme rumunskog društva, rekavši da se socijalna realnost reflektira u novijoj kinematografiji ove zemlje, za razliku od teatra koji se sve više odmiče od realnih problema.

Najnoviji film Radu Judea bit će premijerno prikazan večeras u Narodnom pozorištu.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo