Srijeda, 16 lipnja, 2021

Nakon što je silovao djevojku u Gradišci, predao se policiji pa pušten na slobodu

Nemojte propustiti

H.B. osumnjičen za silovanje hostese u noćnom klubu “Crush” u Gradišci, predao se banjalučkom Okružnom tužilaštvu u pratnji advokata, potvrdila je danas Maja Đaković Vidović portparol Tužilaštva.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

“H.B. je ispitan u svojstvu osumnjičenog i pušten da se brani sa slobode”, navela je Đaković Vidovićeva.
H.B. je nakon zločina prvo pobjegao u Dansku i tako izbjegao hapšenje, ali se u međuvremenu odlučio za predaju, pa je “nagrađen” puštanjem na slobodu.

Epilog čitavog slučaja jeste pritvaranje “samo” prvoosumnjičenog I.H. koji je tokom kriminalističke obrade priznao silovanje hostese.

Silovanje hostese u Gradišci šokiralo je javnost, jer su između ostalog, osumnjičenima nakon zločina pomogla dvojica pripadnika Specijalne policije MUP-a RS B.M. i D.B. koji su pokušali zataškati čitav slučaj.

Njih dvojica su u međuvremenu suspendovani s posla i pokrenut je unutrašnji postupak.

Podsjetimo, “Nezavisne” su krajem juna ove godine objavile detalje monstruoznog zločina, a naš izvor je tada otkrio da je hostesa prije silovanja bila omamljena.

Vjerovatno se za slučaj ne bi nikada ni saznalo da ga oštećena i pored prijetnji koje joj je upućivao specijalni policajac Marić, nije lično prijavila 12. juna ove godine CJB Banjaluka.

Istragom je utvrdeno da je nesretna djevojka, koja je radila kao hostesa, brutalno silovana u nocnom klubu “Crush” 7. juna ove godine.

Djevojka je inspektorima ispričala da je u jutarnjim časovima bila u društvu I.H. i H.B. , te da je u jednom trenutku osjetila kako gubi svijest.

Prisjetila se da je u gotovo bespomoćnom stanju odvedena u pomoćnu prostoriju noćnog kluba, gdje joj je nepoznati muškarac pokušao skinuti donji veš. U početku se branila, ali je onda totalno izgubila svijest.

Nakon buđenja specijalni policajac D.B. odvezao ju je kući, kao da se ništa nije dogodilo.

Za nesretnu i povrijedenu djevojku uslijedili su dani agonije, jer joj je tada B.M. prijetio da ne smije prijaviti ništa policiji. Djevojka je ipak prikupila dovoljno hrabrosti i odlucila policiji ispricati sve što se dogodilo.

Izvor “Nezavisnih” blizak MUP RS objasnio je da su B.M. I D.B. poznati po tome što u Gradišci angažuju hostese za razne promocije po noćnim klubovima.

“Oni su angažovali hostese, ugovarali lokale u kojima su djevojke radile na promocijama, te se brinuli o njihovoj bezbjednosti”, objasnio je ranije izvor ‘Nezavisnih’.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo