Subota, 18 rujna, 2021

Simboli pobjede opozicije u Crnoj Gori: Alkohol, oružje, Baja Mali Knindža

Autor:CDM.me

Nemojte propustiti

Na eskalaciju srpskog nacionalizma i četništva, kao i na posljedice koje to zlo može donijeti upozorio je i Džemal Lekić, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Tuzi.

Od nedjelje navečer u Crnoj Gori traju proslave izborne pobjede opozicionih partija na parlamentarnim izborima. Međutim, ono što dominira jesu srbijanske zastave, kao i četnička ikonografija, koja neodoljivo podsjeća na početak 90-godina prošlog vijeka, odnosno na vrijeme kada se na ovim prostorima već mogao namirisati zadah budućih ratova.

Tu su i pjesme, kojima se veliča srpstvo, osobe islamske vjeroispovjesti nazivaju turcima, pjeva se o “srpskom KosovU”. Jedna o omiljenijih je “Kosovo”, ili kako je još nazvana “Ja sam rođen tamo dole”, koju izvodi revitalizovani Baja Mali Knindža, jedna od svesrpskih edstradnih perjanica 90-tih. Alkohol i oružje, uz slušanje ove pjesme, predstavljaju neizostavan dodatak.

Na eskalaciju srpskog nacionalizma i četništva, kao i na posljedice koje to zlo može donijeti upozorio je i Džemal Lekić, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Tuzi.

– Nacionalizam, orkestriran pozivima opozicionih lidera u predizbornoj kampanji, doživio je vrhunac. Kroz Malesiju se viore zastave druge države, osviću provocirajući transparenti, a širom Crne Gore svjedočimo i fizičkim napadima na manjinske narode, kazao je Lekić, prenosi CDM.me.

Prema njegovim riječima, svi pozivi koje upućuju Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović ili Aleksa Bečiić su licemjerni ukoliko lideri opozicije budu šutili na ovo što se trenutno dešava u Crnoj Gori.

– Ako zaista želite dobro manjinama, ako želite dobro Crnoj Gori, budite odgovorni i reagujte na sve ovo što doživljavaju pripadnici manjinskih naroda nakon izbora u nedjelju, dodao je Lekić.

Proslava pobjede opozicije u Crnoj Gori

Širom Crne Gore od nedjelje traju proslave pobjede koju su ostvarile opozicione partije na parlamentarnim izborima. Na jednoj privatnoj proslavi nastao je snimak na kojem se vidi grupa mlađih ljudi kako uz alkohol oružje i pjesmu "Ja sam rođen tamo dole", odnosno "Kosovo" u interpretaciji Baje Malog Knindže proslavlja pobjedu opozicije.

Posted by Oslobodjenje on Tuesday, 1 September 2020

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo