Subota, 15 svibnja, 2021

Šimić zaprijetio Galiću: “Dovešću vehabije da ti siluju ženu i djecu”

Nemojte propustiti

– Skinuću glavu tebi, ženi i djeci. Silovaću ti ženu i djecu, dovešću vehabije da to urade, a ti ćeš sve to gledati, zaprijetio je SMS-om Mate Šimić (44) komesaru MUP-a ZHK-a Zoranu Galiću.

Hapšenje braće Šimić (Foto: Arhiv)
Hapšenje braće Šimić (Foto: Arhiv)

O ovoj prijetnji, Galić je napravio službenu zabilješku i dostavio je Tužilaštvu BiH, a ona je jučer pročitana u Sudu BiH na sjednici za određivanje pritvora braći Mati i njegovom bratu Blagi Šimiću iz sela Borajna kod Gruda, što je predložilo državno Tužilaštvo.

Matu i Blagu Šimića, poznato je, u srijedu su uhapsili pripadnici FUP-a u akciji Meteor, zbog sumnje da su organizovali međunarodni šverc droge, ali i planirali Galićevu likvidaciju. Istragom od 17. decembra 2012. do danas prikupljeni su dokazi koji ih terete da su se bavili švercom oružja kao i droge u Hrvatsku, carinskim prevarama prilikom uvoza auta, krađama vozila te krivotvorenjem brojeva na šasijama i motorima automobila.

Tužioci Saša Sarajlić i Dubravko Čampara zatražili su da se Šimićima odredi pritvor zbog opasnosti da bi mogli uticati na svjedoke, pobjeći u Hrvatsku i tako postati nedostupni bh. pravosuđu (obojica imaju i hrvatsko državljanstvo), te jer bi njihovo puštanje na slobodu uslovilo stvaranje vanrednih okolnosti.

Tužilac Saša Sarajlić je istakao da se kriminalno ponašanje braće Šimić ne može ukratko opisati, te je dodao da su oni spremni na banalna krivična djela poput otimanja pršuta od komšije do krađe spejs šatla.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo