Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Simple Minds održali koncert u Manchesteru dan nakon napada

Nemojte propustiti

Muzičke grupe i njihovi obožavatelji vratili su se u mančesterske koncertne sale dan nakon napada na mančestersku Arenu, predvođeni grupom Simple Minds koji su saopćili da bi se osjećali “kao kukavice” da su otkazali svoj koncert.

Mnogi od njihovih obožavatelja su se složili, kazavši da ih bomba neće spriječiti.

Međutim, stotine ih ipak nije došlo na koncert jer je to bilo “prerano” nakon što su 22 osobe poginule na koncertu Ariane Grande.

Pjevač grupe Simple Minds, Jim Kerr, masi ljudi u Bridgewater Hallu je rekao: “Mi bismo se osjećali kao kukavice da smo samo napustili grad”.

Njihov koncert je bio najveći događaj u gradu u utorak, a Kerr je nastup počeo govorom o dilemi s kojom su se suočavali zbog događaja od prethodne noći.

– Kad smo se probudili ovog jutra, trebalo je donijeti odluku – da li da sviramo ili da otkažemo i napustimo grad? Siguran sam da bi svi razumjeli da smo tako i učinili, ali mi bismo se osjećali kao kukavice – kazao je, prenosi BBC.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo