Srijeda, 28 srpnja, 2021

Simpsoni predvidjeli aktuelna hapšenja u FIFA-i

Nemojte propustiti

U epizodi iz marta 2014. simptomatičnog naziva “Ne moraš da lažeš da bi bio sudija” neimenovani službenik FIFA-e nudi Homeru posao sudije na svjetskom prvenstvu u fudbalu.

Porodica iz fikitvnog grada Springfielda poznata je po tome da precizno secira svijet oko sebe koristeći humor kao glavno oružje. U protekle dvije decenije rijetko je koja vijest ili pozanta osoba prošla neokrznuta od strane Homera, Marge, Barta ili Lise. Bilo da ste predsjednik Amerike, poznati pjevač, sportista ili glumac, kod Simpsonovih poštede nema.

Istina, njihov humor nije brutalno direktan kao onaj u South Parku, ali oni suptilnijim pristupom ponekad kažu mnogo više. U ovom slučaju suptilnost nije bila potrebna.

Naime, u epizodi iz marta 2014. simptomatičnog naziva “Ne moraš da lažeš da bi bio sudija” službenik FIFA-e nudi Homeru posao sudije na SP-u u Brazilu te istovremeno biva uhapšen zbog korupcije, prenosi Jutarnji list.

Istina, ni tada vam vidovitost nije bila neophodna da shvatite koliko je korupcija prožela vodeću fudbalsku organizaciju, ali baš da predvidite hapšenje, za to se već može reći da je prava rijetkost.

Uvjerite se sami:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo