Subota, 16 listopada, 2021

Sin bezuspješno pokušavao naći ljekara: Žena umrla pred zaključanim vratima Hitne pomoći

Nemojte propustiti

Liječnici i medicinske sestre bili su na intervencijama, a sin Margarite Klaj (74) bezuspješno je pokušavao naći pomoć od bilo koga u Domu zdravlja. Kada se ekipa vratila s intervencije ženu su bezuspješno pokušali reanimirati. Margarita Klaj (74) iz sela Jeci kod Petrovije (Istra, Hrvatska) u petak je oko 19.30 sati preminula pred zaključanim vratima umaške Hitne pomoći, javlja Glas Istre.

Ilustracija
Ilustracija

– Majci je bilo loše, a pogoršalo se oko 18.30 sati kada smo odlučili nazvati Hitnu pomoć. Rečeno nam je da su ekipe na terenu pa da čekamo, a onda da sami dovezemo majku na umašku hitnu. Majka je bila teško pokretna, ali ipak smo je nakon svih peripetija, čekanja i telefoniranja odvezli, nadajući se da ćemo ondje konačno naći spas. Došavši na Hitnu, naišli smo na sva vrata zaključana. Otrčao sam na gornji kat Doma zdravlja, ali nikoga nigdje nije bilo – rekao je Đani Klaj. Nakon toga u stacionaru je našao dvije sestre, a kasnije je iz turističke ambulante stigao i mladi liječnik. Nesretnu ženu izvadili su iz auta, polegli na pod i počeli reanimirati, a reanimaciju je nakon 20- ak minuta preuzela ekipa Hitne pomoći koja je stigla s terena.

Nažalost, ženu nisu uspjeli spasiti. Klaj je rekao da su liječnici i sestre dali sve od sebe.

Iz sličnih razloga u Umagu je preminula još jedna žena prije godinu i pol dana, a sve je posljedica reorganizacije Hitne pomoći.

(Glas Istre)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo