Srijeda, 18 svibnja, 2022

Sin Gordane Tadić: Podržavam sankcije SAD-a, čak i kada su uvedene mojoj mami

Nemojte propustiti

Kada je riječ o Gordani Tadić, navedeno je da su sankcije njoj uvedene zbog zloupotrebe položaja.

Na listi Američkog ureda za kontrolu strane imovine (OFAC), tačnije, crnoj listi američkih sankcija, našli su se danas Asim Sarajlić, član SDA i delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine kao i Gordana Tadić, bivša glavna tužiteljica Tužilaštva BiH.

Sin Gordane Tadić je na svom Twitter profilu nedvosmisleno podržao sankcije.

“Nedvosmisleno podržavam sankcije SAD-a, čak i kada su uvedene i mojoj mami. Ako je ovo put u jedno bolje sutra svih nas, u jednu bolju BiH, neka tako bude. Samo da nam zaista bude bolje. Ostajte dobro i zdravo!” – napisao je tomislav Tadić.

Podsjetimo, posljednji put sankcije su proširene Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH te uvedene Alternativnoj televiziji iz Banjaluke i Mirsadu Kukiću, predsjedniku Partije demokratske akcije (PDA) i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Kada je riječ o Gordani Tadić, navedeno je da su sankcije njoj uvedene također zbog zloupotrebe položaja. Podsjetimo, Tadić je u periodu od 2019. do 2021. godine obnašala poziciju glavne tužiteljice BiH, a sa koje ju je smijenilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) zato što zbog političkih i ličnih razloga nije dodijelila tužiocima predmete putem automatskog sistema raspodjele, navodi se u objašnjenju Ministarstva.

Tadić je svoju poziciju glavne tužiteljice koristila za svoje lične i porodične interese, ističe se.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kanton Sarajevo uvodi novu policiju: Imat će pravo provoditi i silu, kakvi će biti kriteriji zapošljavanja

Komunalni policajci i inspektori imat će ovlasti i za izricanje novčane kazne osobama koje budu kršile propise, odnosno Zakon...

Možda vas zanima i ovo