Subota, 4 prosinca, 2021

Sin Hanke Paldum: Nisam bio drogiran, žalim zbog svega što se desilo!

Nemojte propustiti

Policijski uviđaj (Foto: Avaz)
Policijski uviđaj (Foto: Avaz)

Mirzad Brkić (1985.) koji je sinoć uhapšen nakon što je povrijedio tri pješakinje u ulici Zvornička, u sarajevskom naselju Grbavica ustvrdio je da nije bio pod dejstvom nikakvih psihoaktivnih supstanci, kao što je to saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, on je oko 17 sati, vozeći se u automobilu Nissan izazvao nesreću u kojoj su povrijeđene tri žene čiji su inicijali Ž.A. i Đ.M., koje su teže povrijeđene, i I. K. koja je lakše povrijeđena. One su nakon udesa prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Brkić je odmah podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatovano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin, potvrđeno je u MUP-u KS.

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS-a, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, a na osnovu naredbe tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Brkić je uhapšen zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Međutim, dan kasnije je pušten.

Danas je posjetio redakciju Oslobođenja kako bi opovrgao navode da je u vrijeme nesreće bio drogiran.

“Tvrdim da nisam bio pod dejstvom nikakvih psihoaktivnih supstanci. Jako mi je žao zbog svega što se desilo i što su pješakinje povrijeđene”, rekao je Brkić, inače, sin folk pjevačice Hanke Paldum.

(Oslobodjenje.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo