Srijeda, 18 svibnja, 2022

Sin Muamera Zukorlića iznio šokantne tvrdnje: Naš baba nije umro prirodnom smrću, otrovan je

Nemojte propustiti

– Pokrenut ćemo istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije za utvrđivanje smrti našeg baba koji je u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Srbije – rekao je Usame medijima.

Usame Zaukorlić, sin Muamera Zukorlića obratio se javnosti i iznio šokantne podatke o smrti svoga oca. Kazao je kako su dvije nezavisne laboratorije u svijetu potvrdile da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima odnosno hranom.

“Pet mjeseci i četiri dana od smrti Muamera Zukorlića. Ja ni moji najbliži nijednog trenutka se nismo pomirili sa činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da nadležne institucije nisu zvanično utvrdile uzrok smrti. Malo je ljudi je bilo prisebno tog dana kada je bila sahrana, ali oni koji jesu, uzeli su uzorak od rahmetlije. Trebalo je duži period porodici da nađeni adekvatne laboratorije u inozemstvu gdje smo odradili neophodna ispitivanja. Dvije nezavisne laboratorije su poslale rezultate: Prva je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a druga je zaključila da je osoba bila otrovana hranom. Istraživanje je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Pokrenut ćemo istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije za utvrđivanje smrti našeg baba koji je u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Srbije”, rekao je Usame medijima.

Podsjettimo, Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine. Zukorlić je bio bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Podsjetimo, Muamer Zukorlić, predsjednik stranke Pravde i pomirenja i poslanik u Skupštini Srbije, bio je kandidat za vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ruski oligarh tvrdi: Putin je smrtno bolestan

Oligarh tvrdi da je o tome u sjedište ruske sigurnosno-obavještajne agencije FSB (nasljednik sovjetskog KGB-a) poslan "strogo povjerljivi dokument",...

Možda vas zanima i ovo