Subota, 27 studenoga, 2021

Sin Muhameda Alija živi u siromaštvu, ne može da vidi oca

Nemojte propustiti

Muhamed Ali (Foto: Agencije)
Muhamed Ali (Foto: Agencije)

Problemi su počeli onog trenutka kada je oženio Lonnie. Od tada više ne možemo da ga vidimo. On ne može da vidi ni svog rođenog brata zbog nje, rakao je Muhamed Ali Junior.

Sin legendarnog Muhameda Alija optužio je bokserovu ženu Loni da mu nedozvoljava da vidi svog oca.

Muhamed Ali Junior (41) živi od socijalne pomoći i od bonova za hranu. On živi u malom dvosobnom stanu u siromašnom kraju Chikaga, zajedno sa ženom Shakirom i dvije kćerke Amirom (6) i Shakerom (5). Junior nema posao, a trenutno zarađuje čisteći sneg po komšiluku.

Muhamed Ali Junior rekao je da je poslednji put vidio svog oca prije godinu dana, za njegov 71. rođendan. Legendarni bokser je 17. januara napunio 72 godine, a njegov sin kaže da nije mogao ni preko telefona da mu poželi sretan rođendan. On za to optužuje bokserovu četvrtu ženu Lonnie, sa kojom je Ali u braku već 27 godina.

Muhamed Ali boluje od parkinsonove bolesti, a Junior kaže da više od svega želi da vidi svog oca prije njegove smrti. On je otkrio da je pokušao da kontaktira sa ocem telefonom, ali da nema novca da otputuje kod njega u Kentaki.

“Pokušao sam da ga zovem za rođendan, ali niko se nije javio. Kada se neko javi na telefon, obično kažu da se moj otac tušira, da spava ili da je na terapiji. Ne treba mi zakazano da bih vidio svog oca”, dodao je Junior.

On tvrdi da ga novac ne zanima, ali kaže da je siguran da bi mu otac pomogao. Ističe da samo želi da ponovo bude dio njegovog života i da provede što više vremena sa njim.

S druge strane oni koji brane Lonnie kažu da ona samo pokušava da zaštiti Muhameda Alija od članova porodice koji žele njegovu slavu.

Bivši svjetski šampion ima ukupno devetoro dece, sedam kćerki i dvojicu sinova – iz drugog braka sa Belindom Boyd ima Muhameda Alija Juniora, a u braku sa Lonnie usvojio je Assada (22).

(Kurir)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zašto se Srbija i Hrvatska ubrzano naoružavaju?

Po statistikama organizacije SIPRI, Hrvatska je 2013. za vojsku potrošila 837 miliona dolara (1,6% BDP-a), najnoviji podaci govore o...

Možda vas zanima i ovo