Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Sina poginulog Mešinovića u Siriji traži i INTERPOL

Nemojte propustiti

Dvogodišnji Davud ostao sam u Siriji
Dvogodišnji Davud ostao sam u Siriji

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija INTERPOL osim potjernica putem kojih traži kriminalce intenzivno radi i na pronalsku nestalih osoba.

Na listama INTERPOL-a nalazi se i nekoliko nestalih bh. državljana. Među njima su ljudi nestali još 2001. godine, a najsvježiji slučaj u kojem INTERPOL traga za bh. državljaninom je slučaj dvogodišnjeg Ismaila Davuda Mešinovića, javlja novinska agencija Patria.

Kako je navedeno mali Davud nestao je 15. decembra prošle godine u Italiji u Bellunu. Iako je Davud rođen u Italiji on je državljanin BiH. Njegova majka je Solano Herrera Lidia dok je otac Bosanac Ismar Mešinović, koji je poginuo na sirijskom ratištu, a pretpostavlja se da je malog Davuda poveo sa sobom, jer ih je majka ranije napustila.

Osim malenog Davuda INTERPOL traži još pet osoba nestalih iz Bosne i Hercegovine. Tako su na listi nestalih osoba i Jadranko Gabrić, Inga Perković, Asim Šiljkovića, Ivan Vegar i Dijana Zelić.

Istrage o nestalim ljudima u BiH traju presporo i bez većih rezultata pa tako potraga za Ingom Perković traje 13 godina. Inga je 6. juna 2001. iz sela Potok kod Livna krenula, tada kao 15-godišnjakinja, po đačku knjižicu i nikada se nije vratila.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo